søndag 11. mai 2014

Hagen 2014

Det tar sin tid å få til en hage, men jeg begynner da å komme ganske greit igang.
Portalen er på plass
Jeg fikk en gal fransk kunstner til å lage en portal til meg i fjor, et bestillingsverk med gjenstander fra arbeidsplassen min.  Den opprinnelige planen var å bruke denne som en inngangsportal, men siden alle går ved siden av la jeg heller om veien.
Siden i fjor har det blitt noen flere pallekarmer
Veien er fremdeles bare merket av med steiner, det gjør det jo lettere for meg å ombestemme meg om ikke annet.Trampolinen står fremdeles på min plass (red.anm grusen er min plena er gubbeluren sin)
I denne pallekarmen har jeg plantet salat og gressløk samt rødløk.

Markjordbær, sesong 2
Jeg hadde i fjor gladioler i den avlange kassen, tok til og med inn løkene i vinter (klappe meg selv på skuldra) Men er usikker på kom de vil spire i år.

Nyinnkjøpt i år er kirsebærtre.
Kirsebærtreet har egentlig en finurlig historie. Jeg var på Bogrønt i malmefjorden. og spurte etter hvilket tre som var plantet i Alexandra parken, og fikk vite det var et japansk tre (kirsebær ish) og at det treet kom på salg dagen etter. Så da kom jeg tilbake dagen etter. Måtte ha hjelp av gubbeluren til å hente treet siden det var så stort, kom til kassa og skulle betale, dobbelt så dyrt som i brosjyra. Hadde tatt det japanske treet som ikke var hengende... jaja det er jo i bilen tenkte jeg. Og vel fremme hjemme joda, da har jeg kjøpt et vanlig kirsebrtre... Men fint er det hvertfall!
I saftgryten er det plantet solsikker, i den lille kassen er det plantet gigaløk, og fremst er det to peoner
Overrasket over at peonene spirer fra i fjor! Ble advart om at de gjerne ikke kom noe særlig første året, så krysser fingrene for flotte peoner i år.I fremkant er det liljer, bak en peon
Liljene ser ganske pjuskete ut så langt men håper og kryser det som krysses kan.

Spent på om det kommer gresskar her, og om det i den svarte balja.
Gresskar har alltid fascinert meg, de er kule og egentlig ikke så vanskelige å få til. Nuvel jeg har ikke særlig grønne fingre så jeg tar alt med en klype salt. Bak i den svartebøtta har jeg sådd poteter et tynt lag i bunnen med jord over. et nytt lag med poteter og mer jord skal legges på når spirene når over jorda.


Venter på sommeren!

Venter fremdeles på fasjonable høner...

Ser litt trist ut enda, men håper det bugner i løpet av sommeren

Alt i alt har det skjedd ganske mye i hagen. Selv om det ikke føles slik akkurat nå. Har mange planer, men ting tar jo litt tid. Har jo andre ting å holde på med enn bare hage :)


Nyeste tilskudd, tenker en hengende plante blir fin i denne
Viktig å ha det en trenger i nærhetenDigger den gamle vekta og kudrikkefatet
Av og til  (ofte) ender jeg med å ta med meg noe hjem fra arbeid, ikke alltid jeg har en plan men det er jo slik at en ofte finner ut hvordan en bruker det etter en liten stund likevel.  Så når folka på arbeid kaller meg gal og en liten espen askeladd. Virker det som om jeg greier å imponere gubbeluren innimellom likevel.

Har plantet "trygge" planter. (Greier seg selv)

I vinter var ikke denne intressant, men NO e spurven ivrig.

Treet har vokst siden i fjor


Var så fornøyd med rosene i fjor, at jeg kjøpte to nye i år.

Sykkelen er utstyrt med lobelia og stemor


Ingen kommentarer: